Çalışma ortamında, kazanılan para ve kendi içindeki hiyerarşik düzen sanıldığı kadar işletme içinde başarıyı getirmiyor. Günümüzde çalışanlar için her gün aynı saatte ve aynı yerde olma düşüncesi oldukça katlanılması zor bir durum haline dönüşmüş durumda. Ayrıca örgüt içindeki soğukluk çalışırken mutlu ve rahat hissedememe iş ve gelecek adına güdü kaybına neden olabiliyor. Motivasyon içinde olmadan çalıştığınızı ya da çalışma ortamınızın tüm bu atmosfer ile yoğrulduğunu düşündüğünüzde kimse sıkıcı bir ortamda mesai bitimine kadar çalışmak istemez. Günün sonunda işletmelerin büyük uğraşlar verip kurulan ekiplerin dağılımı ile karşı karşıya kalması kaçınılmaz olur.
Ofis Çalışanlarını Mutlu Etmenin 5 Bilimsel Yolu;
İnsanların çalışmaktan keyif alacağı alanlar oluşturun
Günümüz geleneksel ofis anlayışının dışında çalışanların keyif alabilecekleri mesai bitimini dört gözle beklemeyecekleri bir atmosfer sunun, verimlilik adına mutlaka geri dönüşlerini alıyor olacaksınız.
Güvenilir, destekleyici ve dinleyen bir yönetici olun
Çalışma ortamında her türlü fikre açık, dinleyen yönlendiren, yönlendirilen kısaca her konu üzerine tartışılması mümkün olan bir atmosfer sunun, çift yönlü iletişim ortamı sağlayın.
Ödüllendirin
Her başarılarında çalışanlarınızı ödüllendirmeniz üstlendikleri görevleri yüksek motivasyon içinde yerine getirmeyi sağlar. İnsanlar çalıştıkları şirketlerde iyi ödüllendirilirse sıkı çalışırlar ve çalıştıkları kuruma sadık kalırlar bu da günün sonuna başarıyı getirir.
Sorumluluk ve yetki verin
Çalışanlarınıza sorumluluk ve yetki vermeniz, çalışanların daha özgüven içinde hareket etmeyi sağlar neyi yapıp neyi yapamadıklarını görebilme konusunda deneyim yaşarlar. Üstlendikleri görevlere geçici bir iş gözüyle bakmadan o işi sahiplenmeye başlarlar. Kısaca çalışanlarınızı oyuna dahil etmeyin bizzat oyunun merkezine yerleştirin.
Olumlu Yorumlarınız iletin
Örgüt içerisinde gözlemlediğiniz her olumlu durumu çalışanlarınıza geri bildirimde bulunun. Motivasyonlarını arttıracak olup özgüvenlerini tazeler. Sonuçta insan onaylanmayı seven bir varlıktır.
Şeffaf Olun
Her konuyu şeffaflık içinde değerlendirin taraf olmadan sadece olması gerekene odaklanın. İyiyi, kötüyü işlerin nasıl gittiğini paylaşın yanlış giden noktaları düzeltme imkânı sunun 3. bir göz olarak olayları yorumlamalarına fırsat verin